رنو همواره نماد یک خودروساز موفق در زمینه ارائه محصولات اقتصادی و نیمهاقتصادی باکیفیت بوده است. این کمپانی مطرح فرانسوی از سال ۲۰۱۹ میلادی با سرمایهگذاریهای فراوان در زمینه خودروهای پاک توانسته سبد محصولات الکتریکی خود را گسترش دهد. اوایل سال جاری میلادی بود که بهترین خودرو سال هم معرفی شد. از آنجا که این انتخاب در ابتدای سال جاری میلادی انجام شده و اکنون در هفتههای پایانی سال ۲۰۲۴ میلادی قرار داریم، در ادامه نخستین خودرو برتر سال ۲۰۳۴ را بررسی خواهیم کرد.
انتخابی فرانسوی!
انتخاب خودرو سال ۲۰۲۴ در اواخر سال گذشته میلادی در موتورشوی ژنو انجام شد. بر این اساس هیات داوران انتخاب خودرو برتر سال ۲۰۲۴ از ۵۸ عضو بهنمایندگی از ۲۲ کشور تشکیل شده و هدف آنها یافتن بهترین خودرو جدید بود. بر این اساس رنو سنیک ای-تک خودرو سال ۲۰۲۴ شد. این خودرو تمامبرقی فرانسوی بهلطف ۳۲۹ رای، مقام نخست را بهدست آورد. هیات داوران این اسیووی را از میان هفت فینالیست انتخاب کردند. این هفتمین باری است که کمپانی رنو جایزه خودرو سال را دریافت میکند. جالب است بدانید که بامو سری ۵ G۶۰ دومین خودرو منتخب و پژو ۳۰۰۸ جدید بهعنوان سومین خودرو منتخب در این کارزار انتخاب شدند.
بررسی زبان جدید طراحی رنو
پیش از بررسی نقد طراحی رنو سنیک ای-تک باید گفت بسیاری بر این باورند که این خودرو تمامبرقی از محصولات جدید پژو یعنی ۴۰۸ کراس الگوبرداری شده است. در این میان این نکته را نباید فراموش کرد که برخی طرحها و ایدههای تکراری در زمینه طراحی خودرو، ممکن است ناگزیر باشد. کمپانی رنو با استفاده از پلتفرم AmpR Medium (پلتفرم مشترک نیسان-رنو- میتسوبیشی) این خودرو را توسعه داده است.
بر این اساس با نگاهی بهپروفیل سنیک ای-تک شاهد استفاده از خط تیز افقی بههمراه مجموعهای از سطوح منحنی روی بدنه آن هستیم. همچنین بهلطف تناسبات پخته بدنه و سایز رینگهای ۱۹ و ۲۰ اینچی این خودرو کاراکتر اسپرت و نافذی دارد. بیشترین تغییر و البته هماهنگی با زبان جدید طراحی رنو در نمای جلو و عقب سنیک ای-تک ایجاد شده است. در نمای جلو خبر از چراغهای دوبل نیست و چراغهای باریک و کشیدهای در این نما طراحی شدهاند.
درعین حال چراغهای عمودی LED در طرفین سپر، جلوپنجره مشبک فاقد منافذ ورودی هوا و خطوط تیز روی کاپوت، چهرهای تهاجمی و پویا بهاین کراساوور تمامبرقی بخشیده است. در نمای عقب بهلطف استفاده از خط تیز روی درِ صندوق و چراغهای L شکل، شاهد نمای زیبا و چشمنوازی از طراحی عقب این بلندقامت فرانسوی هستیم. هرچند که اضافه شدن اسپویلر الحاقی اسپرت و دیفیوزر سبب افزایش هیجان در نمای عقب این خودرو شده است.
طراحی رینگهای نسل جدید آیرودینامیکی و دستگیرههای پنهان i شکل، ضریب درگ این خودرو را بهبود بخشیده که سبب افزایش پیمایش حرکتی این کراسکوپه اسپرت تمامبرقی میشود.
کابین منحصربهفرد و بسیار مدرن
بهیمن زبان جدید طراحی رنو، شاهد تغییرات گستردهای در طراحی خارجی و داخلی محصولات این خودروساز فرانسوی هستیم. با ورود بهکابین سنیک ای-تک شاهد نوعی طراحی مدرن و مینیمال هستیم که پیشتر در کراسکوپه تمامبرقی فورد موستانگ مک-ای شاهد آن بودیم. یک نمایشگر ۱۲.۳ اینچی افقی برای کلاستر (مجموعه پشت آمپر) و یک نمایشگر ۱۲ اینچی عمودی L شکل برای سیستم اطلاعات-سرگرمی در نظر گرفته شده که بهایجاد فضایی مدرن کمک بسزایی میکنند.
طراحان کمپانی رنو با یک روش خلاقانه نمایشگر ۱۲ اینچی سیستم اطلاعات-سرگرمی را بهکلاستر متصل کردهاند. همچنین دریچه سیستم تهویهمطبوع عمودی برای کابین این خودرو طراحی شده که با نامتقارنسازی این دریچهها با دریچههای مقابل سرنشین جلو، فضای داخلی جذابی ایجاد شده است. ناگفته نماند که دریچه افقی بزرگ سراسری نیز در مقابل سرنشین جلو تعبیه شده که فضایی متفاوت از یک خودرو تمامبرقی را در اختیار سرنشینان قرار میدهد.
دکمههای پیانویی در زیر نمایشگر ۱۲ اینچی سیستم اطلاعات-سرگرمی و یک جای خالی برای شارژ گوشیهای هوشمند سبب جذابیت دوچندان طراحی داخلی رنو سنیک ای-تک میشود. درعین حال طراحی غربیلکفرمان دی-کات، وجود دو پدال شیفتر و طراحی صندلیهای اسپرت، حس هیجان بیشتری را بهسرنشینان این خودرو تمامبرقی منتقل میکند. همانند سایر خودروهای تمامالکتریکی، رنو سنیک ای-تک دارای دستهدندهای اهرمی در پشت فرمان است. همچنین نورپردازی نواری و طراحی سقف پانورامیک سبب ایجاد فضای دلنشین و جذابی برای سنیک ای-تک شده است. استفاده از متریال باکیفیت و همچنین پوشش چرمی-پارچهای صندلیها، کیفیت قطعات داخلی این اسیووی کراسکوپه تمامالکتریکی را بهخوبی در معرض نمایش قرار میدهد.
ناگفته نماند که این خودرو از طول ۴۴۷۰ میلیمتری، فاصله محوری ۲۷۸۵ میلیمتری، عرض ۱۸۶۴ میلیمتری و ارتفاع ۱۵۷۱ میلیمتری برخوردار است که فضای راحت و جاداری را در اختیار سرنشینان قرار میدهد. جالب است بدانید که فضای صندوق رنو سنیک ای-تک ۵۴۵ لیتر بوده که در کلاس خود یکی از جادارترین خودروها بهحساب میآید.
موتورهای برتر
مهندسان کمپانی رنو دو مدل برای قوای محرکه سنیک ای-تک در نظر گرفتهاند. در مدل استاندارد یک موتور الکتریکی در محور جلو تعبیه شده تا بتواند ۱۶۸ اسببخار قدرت و حداکثر ۲۸۰ نیوتونمتر گشتاور فراهم آورد. این موتور الکتریکی پرتوان از یک پک باتری ۶۰ کیلووات-ساعتی بهره میبرد.
باتریهای ۶۰ کیلوات-ساعتی مدل استاندارد رنو سنیک ای-تک از نوع نیکل-منگنز-کبالت است که ساخت کمپانی LG است. این مدل با یک بار شارژ کامل میتواند طبق سیکل WLTP، ۴۲۰ کیلومتر را طی کند. نسخه قدرتمند سنیک ای-تک با پسوند «رنج بالا» معرفی میشود و بر این اساس از پک باتری با ظرفیت بالاتر و از قوای محرکه پرتوانتر بهره میگیرد.
در نسخه رنج بالا رنو سنیک ای-تک، شاهد قرارگیری همان تکموتور الکتریکی هستیم که توان و گشتاور بالاتری را فراهم میکند. این پیشرانه میتواند حداکثر ۲۱۵ اسببخار قدرت و ۳۰۰ نیوتونمتر گشتاور تولید کند. این مدل از رنو سنیک ای-تک دارای پک باتریهای نیکل-منگز-کبالت بوده که دارای ظرفیت ۸۷ کیلووات-ساعتی است.
این پک باتریها نیز از کمپانی LG تامین شده که با یک بار شارژ میتواند حداکثر تا ۶۲۰ کیلومتر مسافت را طی کند. باتریهای نسخه رنج بالا رنو سنیک ای-تک با استفاده از شارژرهای ۱۵۰ کیلوواتی در کمتر از ۳۰ دقیقه حداکثر تا ۸۰ درصد شارژ میشوند.
جالب است بدانید که بهلطف استفاده از آلومینیوم در سازه شاسی و بدنه سنیک ای-تک، وزن خالص این خودرو بدون احتساب وزن سرنشینان و راننده به ۱۸۴۲ کیلوگرم میرسد. بر این اساس نسخه رنج بالا و قدرتمند این کراسکوپه تمامالکتریکی فرانسوی، شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر برساعت ۸.۴ ثانیهای دارد و حداکثر سرعت آن به ۱۷۰ کیلومتر برساعت میرسد.
ویژگیهای منحصربهفرد سنیک ای-تک
رنو سنیک ای-تک بهلطف فناوریهای سطح بالای کمپانی رنو بهبالاترین تکنولوژیهای ایمنی مجهز شده است. از مهمترین امکانات ایمنی و رفاهی بهروز این خودرو میتوان به: ۶ ایربگ، سیستم کمکی پیشرفته رانندگی مبتنی بر سطح دو خودران، سیستم فوق پیشرفته پیشگیری از برخورد از جلو و عقب، سیستم پیشگیری برخورد هنگام خروج از پارک، سیستم هوشمند کنترل فواصل، سیستم هشدار نقاط کور و شناسایی عابرپیاده، سیستم هشدار انحراف از مسیر، سیستم حفظ کمکی حرکت بین خطوط، کروزکنترل پیشرفته، دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم هوشمند پارک، سقف پانوراما، سیستم تهویهمطبوع دوگانه بههمراه کانالهای مجزا برای سرنشینان عقب، گرمکن و سردکن برای صندلیها، گرمکن غربیلکفرمان، دستگیرههای پنهان، استارت و راهاندازی هوشمند خودرو از راهدور و... اشاره کرد.